Zapisz się do najsłodszej szkoły w Warszawie

Dodano: 2 tygodnie temu Czytane: 90

Ruszyła wedlowska Akademia Czekolady.

Zapisz się do najsłodszej szkoły w Warszawie
Pod okiem mistrzów cukiernictwa, Joanny i Janusza Profus wystartowały zajęcia dla wszystkich, którzy ze zwykłych zjadaczy czekolady, chcieliby zmienić się w deserowych specjalistów. Przemiana ta zachodzi w magicznym miejscu, Pracowni Czekolady zlokalizowanej w dawnej kamienicy Emila Wedla podczas cyklu warsztatów “W Kuchni z E.Wedel”.

Warsztaty kulinarne i czekoladowe to idealny pomysł na spędzenie wolnego czasu w kreatywny sposób, mogą również stanowić oryginalny pomysł na prezent urodzinowy czy wspólną celebrację wieczoru panieńskiego lub rocznicy.  To także kreatywne rozwiązanie dla przedstawicieli biznesu na spędzenie czasu wolnego z gośćmi po oficjalnym spotkaniu.  Warsztaty organizowane są w kameralnych, maksymalnie sześcioosobowych grupach – takich, które umożliwiają komfortową naukę, swobodną atmosferę i bezpośrednią obecność prowadzących.

 W ramach warsztatów jest kilka zajęć o różnym stopniu trudności i poziomie wtajemniczenia. Na Warsztatach Kulinarnych poznaje się czekoladę jako dodatek do deserów - polewę do ciastek lub nieodzowny składnik brownie i sernika. Z kolei Warsztaty Czekoladowe pokazują, co można wyczarować z ziaren kakaowca i ich pochodnych. Uczestnicy własnoręcznie wyprodukują swoje czekoladowe tabliczki, praliny czy figurki. Na najwyższym poziomie kursu nauczą się,  jak używać czekolady jako substancji plastycznej, tworząc  słodkie kwiaty i dekoracje.

Wiedza, pasja i smak

Wszystkie czekoladowe kursy zostały przygotowane i prowadzone przez znawców tematu. Są nimi Maestro Czekolady Janusz Profus i Mistrzyni Czekolady Joanna Profus, wielokrotnie nagradzani cukiernicy i współpracownicy E.Wedel, którzy na czekoladzie znają się najlepiej.

Miejsce, czas i zapisy

Pracownia Czekolady, gdzie odbywają się warsztaty z cyklu “W Kuchni z E.Wedel”, mieści się w wyjątkowym miejscu dla historii czekolady – zabytkowej kamienicy
z 1894 r., tuż przy najstarszej Pijalni Czekolady w Polsce. Tutaj działała pierwsza
w Polsce fabryka czekolady, prowadzona przez Emila Wedla. Zajęcia odbywają się w czwartki i piątki przez całą jesień i zimę i trwają od 3 do 5 godzin. Skierowane są do osób powyżej 16 roku życia. Uczestnicy szkolą się  w grupach kilku osób, tak by mogli dopingować się nawzajem, a jednocześnie prowadzący mogli poświęcić każdemu z nich odpowiednio dużo czasu. Organizatorzy zapewniają materiały niezbędne do pracy i nauki. Cena, w zależności od poziomu warsztatów, wynosi od 400 zł do 480 zł od osoby.

Dodatkowych informacji zasięgnąć można na trzy sposoby:
1.    mailowo - warsztaty@wedelpijalnie.pl,
2.    telefonicznie – 22 827 29 16
3.    bezpośrednio w Pijalni Czekolady E.Wedel  przy ul. Szpitalnej 8 w Warszawie.

O LOTTE Wedel:

LOTTE Wedel to firma o prawie 170-letniej tradycji, która dzięki swojemu bogatemu doświadczeniu i ekspertyzie jest podziwiana za kunszt tworzenia najlepszej jakości czekolady. Jako najsilniejsza czekoladowa marka w Polsce dostarcza konsumentom radość płynącą z intensywnego i głębokiego smaku czekolady. W wedlowskim portfolio znajdują się m.in. takie słodycze, jak Ptasie Mleczko®, Mieszanka Wedlowska, czekolady, ciastka, wafle, batony oraz Torciki Wedlowskie, a także żelki i cukierki. Od września 2010 roku Wedel jest częścią japońskiej Grupy LOTTE, międzynarodowego koncernu założonego w 1948 roku. Obecnie Grupa działa w różnych dziedzinach biznesu, włączając w to m.in. sektor spożywczy, słodyczy, handlu, podróży i turystyki, chemiczny, rynek budowlany oraz finansowy.


Dodaj komentarz
Dodaj komentarz Ukryj formularz
Captcha
Przepisz tekst widoczny na obrazku.